Pesniški natečaj KRESNÍCE

Razglašen je pesniški natečaj KRESNICE. Prijave so mogoče do 25.12.2021.

Na nedavnem Kristininem pesniškemu večeru, ki ga je gibanje Kultura-Natura Slovenija priredilo v spomin na 155-letnico rojstva pesnice Kristine Šuler (17.7.1866, Kropa - 25.12.1959, Ljubljana), je bil razglašen natečaj za nove, angažirane, ženskam posvečene pesniške zbirke. Pesniški natečaj in nagrada se bosta imenovala KRESNÍCE, namenjena pa sta celotnemu slovenskemu prostoru, torej tudi slovenskim pesnicam/pesnikom v zamejstvu in po svetu. Odprt bo vsako leto od 17.7. do 25.12., razglasitev laureatov bo 8. marca. Laureat/ka bo prejel/a priznanje - pozornost trajne vrednosti, enotedensko ustvarjalno bivanje v kulturni rezidenci Mežnarija Kropa, pesniški večer ter natis nagrajenih pesmi v knjižni zbirki PKD.

Natečaj in nagrada bosta imela zavetje v gibanju Kultura-Natura Slovenija, domicil pa v Šmelovi hiši v Kropi, kjer je Kristina Šuler preživela otroštvo, ter v stari šoli na Stari Gori, kjer je z nezakonsko hčerko Kristo našla mir in poučevala kar 25 let.

Slavko Mežek, predsednik gibanja Kultura-Natura Slovenija, Kropa