VABILO: Matičina knjižna potovanja

Spoštovane članice, spoštovani člani,

vljudno vabljeni na večer, posvečen Borisu Pasternaku, ki bo v ponedeljek, 21. 6., ob 19. uri v dvorani Društva slovenskih pisateljev in Slovenskega centra PEN na Tomšičevi 12 v Ljubljani

Pesmi iz zbirke Nenavadni dnevi, ki je izšla ob 130-letnici avtorjevega rojstva in 60-letnici njegove smrti, bo v izvirniku brala Natalja Zagoričnik, o avtorju pa se bosta pogovarjala prevajalec Marjan Strojan in prof. dr. Edvard Kovač, ki bo večer tudi povezoval.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dogodek bo potekal ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede virusa SARS-CoV-2, ki bodo v veljavi v času izvedbe in bodo objavljena na spletni strani inštituta www.nijz.si. Glede na nepredvidljivost zdravstvenih razmer vas vabimo, da pred vsakim dogodkom obiščete tudi spletno stran Slovenske matice www.slovenska-matica.si, kjer bodo objavljene vse spremembe v programu in morebitne odpovedi. Če do spleta ne dostopate redno, nas pokličite po telefonu na številko (01) 422 43 45. Število mest na prireditvi je omejeno.